Saxofon

Saxofonen er et dejligt instrument med en smuk klang, der kan bruges både i klassisk - og rytmisk musik. Den er ikke svær at få lyde ud af, og man bruger næsten samme greb på en saxofon som på en blokfløjte. Som begynder læres blæseteknik, vejrtrækning, noder, rytmer og klang. Dette foregår ved let sammenspil og ved at oparbejde et repertoire af melodier.
Videre i forløbet arbejdes med improvisation og eget repertoire med elementer fra klassisk- og rytmisk musik. Saxofonen består af fire grupper: Sopransaxofon (den "lille"), Altsaxofon, Tenorsaxofon, Barytonsaxofon (den "store" dybe), men begyndere starter som regel med altsaxofonen. Fra 10 år.

 

Trompet

Alle messingblæseinstrumenter har samme form for teknik med hensyn til tonedannelse og greb, undtagen trækbassun. Kulturskolen har et samarbejdet med byorkesteret i Gilleleje hvor man kan indgå i messingsammenspil. Fra 9 år

Klarinet

Klarinetten er et træblæserinstrument, der kan lyde på mange måder. Den kan lyde både sørgmodig og glad. Tænk bare på melodien fra Olsen-banden.
Som begynder skal du det første år lære vejrtrækning, noder, rytmer og klang. Dette foregår ved let sammenspil og ved at oparbejde et repertoire af melodier.

Tværfløjte

Tværfløjten er et af de lettere blæseinstrumenter at begynde på. Den bruges både i klassisk musik, folkemusik, underholdningsmusik såvel som i jazz og rock. Især den klassiske tradition er stor. Fra 8 år.

Blokfløjte

Blokfløjten er en hel familie med store og små medlemmer. Ligesom andre instrument grupper, og som man kender det fra sangere, er de delt op i sopran, alt, tenor og bas. Instrumentet kan derfor bruges til mange slags musik.
Normalt starter man sin blokfløjteundervisning på sopranfløjten allerede i de første skoleår. Senere udvikles muligheden for at tage de større fløjter i brug. Fra 6 år.