SANG OG INSTRUMENTER

AKUSTISK GUITAR

Akustisk guitar (fra 8 år)  
Undervisningen i guitar tilrettelægges ud fra elevens forudsætninger og ønsker, og baseres på gehør såvel som becifring og nodespil. Der er en god og naturlig tradition for gruppeundervisning. Grupperne sammensættes ud fra niveau og alder.

9F5A4923.jpg
788995d2743f135ec151d6542160443c.jpg

EL-GUITAR

El-guitaren har igennem de sidste 30-40 år for alvor manifesteret sig i den rytmiske musik. I undervisningsforløbet vil eleven, udover at blive trænet i de spilletekniske og musikalske færdigheder via gehør, becifring og noder, få viden om diverse elektroniske hjælpemidler (effekt pedaler m.v.). Fra 8 år.

EL-BAS

Sammen med el-guitaren, el-klaveret og andre elektriske instrumenter har el-bassen været med til at præge udviklingen af den rytmiske musik. El-bassen er ikke længere bare et baggrundsinstrument, men er både som soloinstrument og melodiinstrument med til at skabe atmosfære i musikken.

DSCF3637.jpg
DSCF3432.jpg

KLAVER

Klaver er et populært instrument, som åbner mange veje ind i musikkens verden. Det er et let begynderinstrument, der giver god musikforståelse, dækker mange genrer og skaber mulighed for kreative udfoldelse.

Klaverundervisningen i musikskolen er fordelt på flere lærere. De har hver deres metodik og forslag til repetoirevalg. Fælles er naturligvis deres foeventning om elevens musikalske og tekniske udvikling, Som klaverelev opfordres du sammen med din lærer til at finde en eller flere sammenspilskammerater for at udvide din musikoplevelse.

9F5A4677.jpg
INSTRUMENTALUNDERVISNING

Der er begrænset mulighed for at leje enkelte instrumenter i musikskolen.
Der opkræves en leje på kr. 100 kr. pr. måned.
Normalt er det kun muligt at leje for en enkelt sæson.

9F5A4970.jpg

SANG

Sangundervisning er ikke kor, men en træning af den enkelte stemme ud fra dens individuelle forudsætninger. 
Eleven lærer at styre sit åndedræt bevidst, at arbejde med sin stemmes klang og at få en bedre tekstudtale. Samtidig får du lært en masse nye og gamle sange.

I Musikskolens gruppeundervisning vil muligheden for flerstemmighed naturligvis være nærliggende.

Sang/klaver
Er et selvstændigt kombinations fag hvor du lærer at akkompagnere til din egen sang

DSCF3750.jpg

KEYBOARD

Keyboard betyder tangentinstrument - men betegnelsen bruges især om de elektroniske tangentinstrumenter som fx. synthesizere og samplere men en række tangenter; der indgår keyboard i næsten enhver rytmisk orkesterbesætning, og instrumentet findes efterhånden på mange skoler og i private hjem.

Undervisning på keyboard går ud fra de samme principper som klaverundervisning. Derfor vil dele af undervisningen foregå på klaver. Fra 8 år. 

HARMONIKA

Harmonikaen er kendt i mange sammenhæng, både som soloinstrument og i sammenspil indenfor klassisk, folke- og latinamerikansk musik. Undervisningen bygger dels på nodeindlæring i forbindelse med bas- og diskantspil og dels becifringsspil til akkompagnement.

1958a6c92c8baa16362f6d50a08a48d3.jpg

STRYGERE

VIOLIN

Violin 
Violinen er den mindste i strygergruppen, den har den lyseste klang og spiller ofte melodistemmen i strygeorkestret.
Vi håber du har lyst til at spille violin, og vil deltage i det ekstra sammenspil i strygeorkesteret så snart du er dygtig nok. Fra 6 år.

   

Viola (Bratsch) 
Viola (Bratch) er lidt større end violinen. Den har en mørkere og fyldigere klang. Så kan du bedre lide den varme tone er det violaen du skal vælge. Fra 8 år.

DSCF3325.jpg
9F5A4751_redigerede.jpg

CELLO

Celloen hører til stygeinstrumenterne, og danner sammen med kontrabassen bunden (den dybe klang) i orkestret. Celloen høres ofte som soloinstrument og har en smuk blød klang.

9F5A4945.jpg

KONTRABAS

Kontrabassen hører til stygeinstrumenterne, og danner sammen med celloen bunden (den dybe klang) i orkestret. Kontrabassen høres også i forbindelse med jazz musik.

BLÆSERE

54cc62e266213d9dd07ea5bdfc98bb54_edited.jpg

BLOKFLØJTE

Blokfløjten er en hel familie med store og små medlemmer. Ligesom andre instrument grupper, og som man kender det fra sangere, er de delt op i sopran, alt, tenor og bas. Instrumentet kan derfor bruges til mange slags musik.
Normalt starter man sin blokfløjteundervisning på sopranfløjten allerede i de første skoleår. Senere udvikles muligheden for at tage de større fløjter i brug. Fra 6 år. 

TVÆRFLØJTE

Tværfløjten er et af de lettere blæseinstrumenter at begynde på. Den bruges både i klassisk musik, folkemusik, underholdningsmusik såvel som i jazz og rock. Især den klassiske tradition er stor. Fra 8 år.

549dd426a94dbf6f06d7e5aec2db0844.jpg
9F5A5096.jpg

SAXOFON

Saxofonen er et dejligt instrument med en smuk klang, der kan bruges både i klassisk - og rytmisk musik. Den er ikke svær at få lyde ud af, og man bruger næsten samme greb på en saxofon som på en blokfløjte. Som begynder læres blæseteknik, vejrtrækning, noder, rytmer og klang. Dette foregår ved let sammenspil og ved at oparbejde et repertoire af melodier.
Videre i forløbet arbejdes med improvisation og eget repertoire med elementer fra klassisk- og rytmisk musik. Saxofonen består af fire grupper: Sopransaxofon (den "lille"), Altsaxofon, Tenorsaxofon, Barytonsaxofon (den "store" dybe), men begyndere starter som regel med altsaxofonen. Fra 10 år.

KLARINET

Klarinetten er et træblæserinstrument, der kan lyde på mange måder. Den kan lyde både sørgmodig og glad. Tænk bare på melodien fra Olsen-banden.
Som begynder skal du det første år lære vejrtrækning, noder, rytmer og klang. Dette foregår ved let sammenspil og ved at oparbejde et repertoire af melodier.

317ae9f09275fcceca3fc4df6aa22893.jpg
billede_af_messingblæsere.PNG

MESSINGBLÆSERE

Alle messingblæseinstrumenter har samme form for teknik med hensyn til tonedannelse og greb, undtagen trækbassun. Kulturskolen har et samarbejdet med byorkesteret i Gilleleje hvor man kan indgå i messingsammenspil. Fra 9 år

SLAGTØJ

DSCF3564.jpg

TROMMER/SLAGTØJ

Trommer og slagtøj er vigtige instrumenter i stort set alle orkestre. En sammensætning af slagtøjsinstrumenter, lige fra olietønder, timbales, vibrafon, maracas osv. til traditionelt trommesæt giver mulighed for at danne slagtøjsorkestre som kendes fra sambaoptog og andre latinamerikanske orkestre.

Slagtøjsundervisning rummer derfor mange muligheder og former.


Ud over det at lære at holde rigtigt på stikkerne, sidde rigtigt på stolen og lære noder, bliver der mulighed for at improvisere, at spille efter gehør og få afprøvet forskellige rytmiske figurer i sammenspilssituationer. Fra 8 år.

STEELDRUMS, MARIMBA, XYLOFON & VIBRAFON

STEELDRUMS

Du kan lære at spille på olietønder og ret hurtigt deltage i et steelband.


MARIMBA, XYLOFON & VIBRAFON.

Disse instrumenter hører til slagtøjsgruppen, og kaldes også "tasteinstrumenter" Det skyldes at man anslår træ - eller metaltasterne med køller. Fra 10 år 

9F5A4677.jpg